Over ons


In 1990 begonnen Richard Westerhuis en Yvonne Swaans samen hun ondernemers avontuur. Het begon met het zien van een kans. Daarna volgden vele uren van plannen uitwerken en keuzes maken. Na deze intensieve onderzoeksperiode zijn zij samen met veel enthousiasme aan de slag gegaan om mooie successen te realiseren. 

 

Met vallen en opstaan hebben zij in de afgelopen 30 jaar veel van hun dromen kunnen realiseren. Altijd gewerkt vanuit eigen kracht en gebruik makend van elkaars sterke kanten en doorzettingsvermogen.  In 2020 stond er een stevige family office waar een fijn team van gedreven professionals werkt aan het onderzoeken en verder uitbouwen van altijd aanwezige ondernemerskansen. 

 

Een van de dromen van de ondernemers is het kunnen delen van de opgedane kennis, kunde en financiële middelen om een betere leefomgeving te helpen creëren. In dit geval niet gericht op zakelijke successen maar op het bereiken van maatschappelijke doelen. Doelen die de sociale cohesie in de samenleving verbeteren bijvoorbeeld. Ook uitdagingen die er liggen op het klimaat vlak hebben de aandacht.   

 

Vanuit deze gedachte is de Cirrus foundation ontstaan en opgericht in 2021. De foundation wil ondersteuning bieden aan bestaande goede doelen projecten en hen middelen ter beschikking stellen om de volgende stap in hun bestaan te helpen realiseren.  Dit doet zij binnen de thema's klimaat en mensenrechten.  De werknemers van bedrijven van de familie worden betrokken bij Cirrus. 

 

De naam Cirrus (een wolk type) is gekozen omdat het bij de oprichters en ondernemers achter de foundation past. De cirruswolken lijken rustig en onopvallend, maar gaan in werkelijkheid met grote snelheid vooruit. Daarbij zijn cirruswolken sluierwolken. Aanwezig, maar ze laten het licht van de zon door.

 


  MISSIE

 

De Cirrus Foundation staat  voor het positief benaderen van verschillen. Verschillen op ieder vlak. Wij gaan uit van de kracht die diversiteit brengt.  Door actief te luisteren wordt verschillend perspectief onderzocht en toegepast waardoor een beter resultaat binnen handbereik komt. Het omarmen van verschillen zorgt voor een sterke, flexibele en duurzame samenleving.  

 

Visie

 

De Cirrus Foundation helpt mee aan projecten die bijdragen aan het verbeteren van mensenrechten en aan projecten die oplossingen en inzicht bieden in klimaatuitdagingen.  We stimuleren een ondernemende aanpak. We willen ruimte creëren voor verschillende denkbeelden en benaderingen binnen de thematieken. Onderwijs en kunst zijn belangrijke instrumenten die we hierbij graag inzetten. 

 


De Cirrus foundation is een corporate foundation (stichting) gevestigd in Nederland. We werven geen geld of goederen bij derden.

De stichting is door de belastingdienst aangemerkt als  “Algemeen Nut Beogende Instelling” (ANBI).  De Cirrus Foundation is lid van het FIN, de branchevereniging fondsen & foundations in Nederland. 

 

Het bestuur bestaat uit : 

 

Voorzitter:             Yvonne Swaans 

Secretaris:             Marcel van der Veer

Penningmeester:  Gidi van Boxmeer

 

 


 

De stichting wordt zakelijk ondersteund door Maurice Bongers