Over ons


In 1990 begonnen Richard Westerhuis en Yvonne Swaans samen hun ondernemers avontuur. Het begon met het zien van een kans. Daarna volgden vele uren van plannen uitwerken en keuzes maken. Na deze intensieve onderzoeksperiode zijn zij samen met veel enthousiasme aan de slag gegaan om mooie successen te realiseren. 

 

Met vallen en opstaan hebben zij in de afgelopen 30 jaar veel van hun dromen kunnen realiseren. Altijd gewerkt vanuit eigen kracht en gebruik makend van elkaars sterke kanten en doorzettingsvermogen.  In 2020 stond er een stevige family office waar een fijn team van gedreven professionals werkt aan het onderzoeken en verder uitbouwen van altijd aanwezige ondernemerskansen. 

 

Een van de dromen van de ondernemers is het kunnen delen van de opgedane kennis, kunde en financiële middelen om een betere leefomgeving te helpen creëren. In dit geval niet gericht op zakelijke successen maar op het bereiken van maatschappelijke doelen. Doelen die de sociale cohesie in de samenleving verbeteren bijvoorbeeld. Ook uitdagingen die er liggen op het klimaat vlak hebben de aandacht.   

 

Vanuit deze gedachte is de Cirrus foundation ontstaan en opgericht in 2021. De foundation wil ondersteuning bieden aan bestaande goede doelen projecten en hen middelen ter beschikking stellen om de volgende stap in hun bestaan te helpen realiseren.  Dit doet zij binnen de thema's klimaat en mensenrechten. 

 

De naam Cirrus (een wolk type) is gekozen omdat het bij de oprichters en ondernemers achter de foundation past. De cirruswolken lijken rustig en onopvallend, maar gaan in werkelijkheid met grote snelheid vooruit. Daarbij zijn cirruswolken sluierwolken. Aanwezig, maar ze laten het licht van de zon door.

 De Cirrus foundation is een private foundation (stichting) gevestigd in Nederland. We werven geen geld of goederen bij derden.

De stichting is door de belastingdienst aangemerkt als  “Algemeen Nut Beogende Instelling” (ANBI).  De Cirrus Foundation is lid van het FIN, de branchevereniging fondsen & foundations in Nederland. 

 

Het bestuur bestaat uit : 

 

Voorzitter:             Yvonne Swaans 

Secretaris:             Marcel van der Veer

Penningmeester:  Gidi van Boxmeer

 

 


 

De stichting wordt zakelijk ondersteund door Maurice Bongers

 

m.bongers@cirrusfoundation.nl

 


Het beleidsplan kan hieronder worden gedownload. 

 

 

                        2022-2023                                                                                          

Download
Beleidsplan Cirrus
Beleidspan Cirrus 2022-2023.docx.pdf
Adobe Acrobat document 99.8 KB


Hier kan het standaard ANBI publicatie formulier 2021-2022 worden ingezien. 

Download
standaardformulier -anbi-cirrus 2021 (1)
Adobe Acrobat document 386.3 KB

Hier kan het jaarbericht 2021 worden bekeken. 


Download
Jaarbericht Cirrus 2021 (6).pdf
Adobe Acrobat document 456.3 KB