Cirrus Impuls ontmoeting & verbinding


selectie van projecten call 1 2024

Stichting In Dialoog Rotterdam organiseert in 2024 weer dialoogtafels, op wisselende plekken in Rotterdam, met telkens andere onderwerpen die aansluiten op de actualiteit. De dialoogtafels staan open voor alle Rotterdammers en zijn voor de deelnemers gratis. 

Een dialoogtafel volgens de methodiek van de Dag van de Dialoog en duurt 2 tot 2,5 uur. Op deze manier dragen ze bij aan zinvolle ontmoetingen in Rotterdam. Kijk op de website voor data en locaties!

 

De Beemster Wereldtuin draagt op een unieke manier bij aan acceptatie, integratie en participatie van vrouwen met een anderstalige en Nederlandse achtergrond. De Beemster Wereldtuin is dagelijks vrij toegankelijk voor bezoekers en alle dorpsbewoners. Iedereen kan er heerlijk wandelen, picknicken en genieten van de prachtige natuur. Vrouwen die op dinsdag of donderdag samen willen koken, tuinieren, de Nederlandse taal willen oefenen, naaien, kunst willen maken en nog meer …..zijn van harte welkom! De Beemster Wereldtuin is een inspirerende plek waar je samen met de andere betrokken vrouwen jouw talenten volop kunt ontwikkelen.

 

Stichting Anne-Bo richt zich op meiden die willen studeren maar van huis uit niet de steun, het netwerk of de middelen hebben om hun dromen waar te maken. Meiden die de eerste in het gezin zijn die gaan studeren (eerste generatie studenten), die niet de financiële middelen hebben, die ouders hebben die de Nederlandse taal niet machtig zijn, vluchteling, of helemaal alleen zijn. Omstandigheden waardoor studeren niet vanzelfsprekend is. Voor deze meiden zet Stichting Anne-Bo zich in, zodat zij zich kunnen richten op een toekomst waarin ze zelfstandig en financieel onafhankelijk de wereld in kunnen.

 

Het klimaatmuseum brengt kunst en wetenschap bij elkaar en maakt de klimaatcrisis meer inzichtelijk en invoelbaar. Vanaf 16 mei 2024 hebben zij een pop-up Klimaatmuseum staan op de Universiteit van Amsterdam. Daarbij organiseren ze een reeks tekenworkshops ‘Klimaatkoppen’*, waarin deelnemers een zelfportret tekenen over hoe ze zich voelen over het klimaat. Deze worden ook geëxposeerd in de pop-up. Daarnaast organiseren ze een inhoudelijke programmareeks, waarin een breed publiek in gesprek gaat met UvA-wetenschappers.

 

Het seizoensgesprek, een initiatief van The Turnclub, brengt buurtgenoten samen in een huiselijke setting om in een uur tijd hun ervaringen en gevoelens over actuele kwesties te delen. Het doel is om begrip en verbinding te creëren tussen mensen met verschillende achtergronden of overtuigingen. Met behulp van een eenvoudig format en ondersteuning van The Turnclub gaan buurtgenoten met elkaar in gesprek. In januari hebben maar liefst 160 Wintergesprekken plaatsgevonden in verschillende steden en dorpen. Momenteel zijn buurtbewoners druk bezig met het Lentegesprek. Doe je ook mee? Kijk dan hier

 

2100 is een beweging van jonge leiders voor een nieuwe economie, de Impact Economie.  Zij organiseren ontmoetingen en bouwen een beweging van ‘jonge impactleiders om bedrijven en besturen van binnenuit te veranderen voor een gezonde natuur en samenleving.  Het doel van 2100 is om bedrijven, besturen en raden van commissarissen te veranderen zodat keuzes van ondernemingen niet louter leiden tot financiële winst maar tot positieve impact voor mens en natuur.